Onthulling ArcheoRoute speerpunt Navagne

Vrijdag 21 december 2018

Op 19 december werd de eerste Zuid-Limburgse locatie van de ‘ArcheoRoute Limburg’ feestelijk onthuld door gedeputeerde Hans Teunissen en wethouder Gerry Jacobs.

Spaans fort
Tussen de Maas en zijriviertje Berwijn ligt een onontdekt terrein waar lang geleden een immens Spaans fort stond. Gemeente Eijsden-Margraten en de Belgische gemeente Voeren hebben de geschiedenis van dit fort de afgelopen jaren op diverse manieren in kaart laten brengen.

ArcheoRoute
Gemeente Eijsden-Margraten wil meer bekendheid geven aan dit stukje internationale militaire geschiedenis en neemt deel aan de provinciale ArcheoRoute. Met moderne technieken wordt ter plekke (middels een app) het archeologisch verhaal verteld. De locaties worden gemarkeerd met een 2,2 meter hoge stalen speer. Door deze combinatie wordt archeologie meer zichtbaar en beleefbaar voor iedereen.


20181231_Navagne

 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten