Burgerparticipatie in Europapark Gronsveld

Vrijdag 15 februari 2019

Dankzij de betrokkenheid en interesse van inwoners blijft het Europapark met haar belangrijke natuur- en cultuurhistorische waarde behouden.

Terugblik
In de dertiger jaren van de vorige eeuw is in hartje Gronsveld een park aangelegd. Later is daar een villa bij gebouwd. Het complex kreeg de naam Klokke Roeland. Enkele decennia deden het park en de villa dienst als gemeentehuis van de gemeente Gronsveld. Vanaf toen kreeg het park de naam Europapark. De functie gemeentehuis kwam na een herindeling met Eijsden te vervallen. Het park is sindsdien in bezit van onze gemeente.

Samenwerken
In een park op hoge leeftijd is het heel normaal dat hier en daar een boom of struik vervangen moet worden. Zo zijn er onlangs nieuwe bomen geplant in het Europapark. Een wilgbladige eik, een Hongaarse eik, een Japanse zwepenboom en een zeldzame esdoorn “cucculatum”. Ook de perken worden aangepakt. Werkgroep Klein Onderhoud Europapark verzorgt dit onderhoud. De werkgroep is een initiatief van gemeente Eijsden-Margraten, Stichting Crueles en omwonenden. Het Europark is echter groot en vooral in het voorjaar tijdens het groeiseizoen is alle hulp welkom!

Doe jij mee?
Wil jij meewerken aan het onderhouden van het Europapark. Neem dan contact op met johnvandeweerdt@gmail.com óf met hub.reumers@kpnplanet.nl.

Foto: Ralph Sluysmans
V.l.n.r. Jan Hayen Hub Reumers namens Stichting Grueles, Albert Hayen en John van de Weerdt namens de Werkgroep Klein Onderhoud Europapark.
2019-02-20_Europapark

 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten