Maak op 20 maart gebruik van uw stemrecht

Vrijdag 1 maart 2019

Iedereen die achttien jaar of ouder is, mag in Nederland meebeslissen. Tegenwoordig is dat vanzelfsprekend. Het heeft echter heel wat voeten in de aarde gehad voordat iedereen stemrecht kreeg. Dit gebeurde exact 100 jaar geleden. U kunt uw stemrecht op woensdag 20 maart 2019 twéé keer in praktijk brengen.

Bent u achttien jaar of ouder en heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan mag u stemmen voor de Provinciale Staten. De Provinciale Staten regelen veel in Limburg. Ze beslissen bijvoorbeeld waar woningen, wegen en natuurgebieden komen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het busvervoer tussen gemeenten.

Waterschap Limburg
Daarnaast mag u stemmen voor het Waterschap Limburg. Het waterschap zorgt voor schoon en voldoende water. Aan de waterschapsverkiezingen mag u ook meedoen als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, maar wel een geldige verblijfsvergunning. 

Meer informatie
In de Verkiezingskrant op www.ikkieslimburg.nl leest u alles over de verkiezingen van 20 maart. Zet de datum alvast in uw agenda!

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Deze ochtend: 9.00 - 12.00 uur
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten