Basisschool de Cramignon opent beweegvriendelijk schoolplein

Maandag 17 juni 2019

Basisschool de Cramignon heeft afgelopen tijd samen met hun leerlingenraad, de buurtcoach Sport en Bewegen en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) plannen gemaakt voor het beweegvriendelijker maken van hun schoolplein. Vrijdag 14 juni opende wethouder Chris Piatek het schoolplein samen met de leerlingen.

Basisschool de Cramingon zet zich in voor een gezonde leefstijl van hun leerlingen en is daarmee ook de tweede school in gemeente Eijsden-Margraten met een Gezonde School vignet. Door de inzet van sportdocent Tom Slangen, de gemeente Eijsden-Margraten en JOGG Heuvelland is het beweegvriendelijk schoolplein en het Gezonde School vignet tot stand gekomen.

Onderzoek toont aan dat buitenspelen niet alleen bijdraagt aan het voorkomen of tegengaan van overgewicht, maar dat het ook de sociale, cognitieve en motorische ontwikkeling van kinderen bevordert. Een beweegvriendelijk schoolplein heeft niet alleen een positieve invloed op de concentratie van leerlingen, maar ook op hun gezondheid en welbevinden. Daarnaast zorgt het ervoor dat dat er minder ruzies ontstaan.

Gemeente Eijsden-Margraten vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Gemeente Eijsden-Margraten is sinds 2016 JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) gemeente en zet zich samen met andere partijen in de wijk in voor meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt JOGG met het creƫren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk.

Foto: Twan Wiermans