Op dit moment kan het zijn dat u een onjuiste melding krijgt na het invullen van een digitaal formulier. Ondanks dit bericht ontvangt de gemeente uw digitale aanvraag juist en compleet. Wij kunnen de aanvragen gewoon in behandeling nemen. Excuses voor het ongemak.

Haal vanaf 7 september 'Portretten van de vrijheid' in huis!

Donderdag 5 september 2019

Vanaf zaterdag 7 september is het boek ‘Portretten van de vrijheid’ verkrijgbaar. Het boek vertelt de persoonlijke verhalen van mensen die de bevrijding van Eijsden-Margraten meemaakten. 

Persoonlijke verhalen
Aan het woord komen een aantal Amerikaanse veteranen, onder wie John O’Hare uit Texas (94 jaar). Ook andere ooggetuigen, adoptanten van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, verzamelaars van oorlogsmateriaal én jongeren voor wie de bevrijding belangrijk is, vertellen hun verhaal.

Verkooppunten
Het redactieteam van Chapeau Magazine stelde het boek samen onder leiding van hoofdredacteur Jo Cortenraedt. De gemeente Eijsden-Margraten gaf de opdracht voor de realisatie van het boek. Vanaf zaterdag 7 september is ‘Portretten van de vrijheid’ voor € 10,- verkrijgbaar bij diverse winkels in Eijsden-Margraten:

  • Margraten: Plus Kleijnen, DA Drogist, Hubo, D'r Niejwinkel en Benfico
  • Banholt: Spar
  • Gronsveld: Kruidenier Van Wel
  • Eijsden: Plus Custers, Ursulinenconvent
  • Cadier en Keer: Jumbo