Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten

Zondag 15 september 2019

Deze maand vieren we 75 jaar Liberation. Wethouder Gerry Jacobs: “Daarom hebben we met de Samenwerkende Heemkundeverenigingen Eijsden-Margraten (SHEM) een fietsroute ontwikkeld die langs plekken voert, die bij de bevrijding van onze gemeente belangrijk waren, met verhalen gebundeld, die vertellen over deze historische tijd. Visit Zuid-Limburg heeft hier een handige fietsbrochure van gemaakt met als titel; ‘Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten’”.

De route voert langs de bekende fietsknooppunten en is ook op RouteYou te downloaden. Op www.ontdekeijsdenmargraten.nl en op de sites van de heemkundeverenigingen vindt u een uitgebreidere beschrijving in pdf. De brochure is gratis en kunt u afhalen bij de servicepunten van Visit Zuid-Limburg, het gemeentehuis in Margraten of het Servicepunt in Eijsden.

Onlangs werd deze brochure gepresenteerd door wethouder Gerry Jacobs (midden), Jo Purnot, namens SHEM en Anya Niewierra, directeur Visit Zuid-Limburg (voorheen VVV-Zuid Limburg).