Mens en natuur in harmonie

Donderdag 26 september 2019

Het Middenterras is de overgang van het Maasdal naar het Heuvelland-plateau. Dit natuurrijke landschap kenmerkt Eijsden-Margraten. Daarom wil de gemeente het gebied beschermen, behouden en verbeteren. Hiervoor is het project ‘Gebiedsvisie Middenterras Bemelen-Mesch’ bedacht. Inmiddels waren er twee bijeenkomsten.

Openluchttentoonstelling
Op 5 juni en 5 september 2019 staken de gemeente en inwoners de koppen bij elkaar. Zij spraken over een Middenterras waarin mens en natuur in harmonie zijn. Er zijn ook voornemens voor een openluchttentoonstelling ‘Oogst van het Krijt’. Deze tentoonstelling belicht de ontwikkeling van het Middenterras door de jaren heen. Lotte de Moor is de bedenker van Oogst van het Krijt.

Meer weten?
Voor actuele informatie over het project klikt u hier.