Samen kunnen we het schoner

Maandag 2 december 2019

Het onderhoud van riolering in de openbare ruimte is een taak van de gemeente. “Met controles, schoonmaken en reparatie zorgt de gemeente dat de riolering goed werkt zodat we ons afvalwater kwijt kunnen. U als gebruiker kunt hierbij helpen” vertelt Ralph Raijmakers, medewerker openbare ruimte.

Wat kan ik als gebruiker zelf doen?

“U kunt bijvoorbeeld een bladvanger plaatsen in de regenpijp en het is heel belangrijk om te voorkomen dat regenpijpen en afvoer verstoppen. Er zijn ook bladvangers die voor de regenpijp worden geplaatst, in de dakgoot of op het platte dak.”

Wat mag niet in het riool?

“Om extra vervuiling van ons milieu te voorkomen, is het belangrijk dat we regenwater en riolering zo schoon mogelijk houden Het riool is bedoeld voor de stoffen die uit ons lijf komen en (af)waswater uit bijvoorbeeld keuken en badkamer. We lozen dus geen chemische producten, verfresten en medicijnen. Ook lozen we geen vezeldoekjes of frituurvet. Dit zorgt voor verstopping van het riool.”

Waar kan ik meer informatie vinden?

“Op www.riool.info  kunt meer lezen over ons afvalwater en riolering. Samen kunnen we het schoner.”

Lees ook de flyer 'Niet in het riool' (PDF, 450.0 kB)