Tiny Forest maakt Gronsveld en Sint Geertruid groener

Maandag 13 januari 2020

Na de aanleg van het eerste Tiny Forest in Eijsden maart 2019, gaan IVN Natuureducatie en gemeente Eijsden-Margraten samen met basisscholen St. Martinus en St. Gertrudis en Stichting Eijsden-Margraten Clean Up aan de slag om het mogelijk te maken nog twee minibossen aan te leggen. In januari start het participatietraject om samen met buurtbewoners en kinderen te komen tot een ontwerp met als doel al in het komende voorjaar een eigen Tiny Forest voor Gronsveld en Sint Geertruid te realiseren!

Een Tiny Forest, een minibos ter grootte van een tennisbaan, biedt kinderen en buurtbewoners de kans om op een laagdrempelige manier gebruik te maken van groen in de buurt. Ook is het een middel om hittestress, luchtvervuiling, een dalende biodiversiteit en wateroverlast te bestrijden. Tiny Forest is een initiatief van IVN Natuureducatie.

Samen voor een groene buurt
Een van de voorwaarden van een Tiny Forest is dat het wordt aangelegd op loopafstand van de school. Stichting Kom leren gaat in Gronsveld en St. Geertruid een stapje verder en stelt een deel van het schoolterrein beschikbaar voor een Tiny Forest. Zo kunnen de leerlingen opgroeien in een groene leefomgeving. Als bijkomend voordeel kunnen de leerlingen, buiten in de natuur, educatie krijgen over de natuur.

Informatieavonden
Geïnteresseerden en mensen die willen helpen bij het aanleggen van een Tiny Forest zijn van harte welkom op de informatieavonden:
•Maandag 20 januari 2020 van 19:45 – 21:15 uur op basisschool St. Martinus aan het Gronsvelder Kerkplein 8 in Gronsveld.
•Donderdag 23 januari 2020 van 19:00 – 20:30 uur bij basisschool St. Gertrudis, Schoolstaat 28 in St. Geertruid.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar limburg@ivn.nl. Meer informatie over Tiny Forest: www.ivn.nl/tinyforest