Bezoek aan het klooster van de 21ste eeuw

Maandag 8 juni 2020

Op dinsdag 26 mei bezocht een kleine delegatie van de gemeente het klooster van de 21ste eeuw:  Hoogcruts bij Noorbeek. Het monumentale klooster wordt een Euregionale ontmoetingsplek voor creatievelingen en maatschappelijke dialoog.

Beleving en verbinding
In 2011 startte stichting Limburgs Landschap met de restauratie van de ruïne. Inmiddels zijn er grote stappen gemaakt. Het is een plek waar beleving en verbinding centraal staan. Creatievelingen kunnen hier samenwerken aan projecten op het gebied van kunst, cultuur, natuur en technologie.. Er komen werkplekken, ruimte voor dialoog exposities en ook  muziekoptredens.

Restauratie
Bij een brand in 1979 werd het klooster ernstig beschadigd. Sinds de restauratie draagt het gebouw de naam HX Hoogcruts.