Sjraar Cox benoemd als waarnemend burgemeester

Maandag 17 mei 2021

Op 10 mei is Sjraar Cox door Gouverneur Remkes benoemd als waarnemend burgemeester. Met veel energie en enthousiasme gaat hij aan de slag. “Ik ben terug op de plek waar mijn politieke carrière begon, in het mooie Eijsden-Margraten. Van Gouverneur Remkes heb ik een opdracht meegekregen. Maar natuurlijk sta ik ook klaar voor u. Ik wil er zijn voor alle inwoners en ondernemers, samen met de wethouders, raadsleden en de gemeentelijke organisatie”, aldus waarnemend burgemeester Sjraar Cox.

Opdracht

Waarnemend burgemeester Sjraar Cox heeft van Gouverneur Remkes een bestuursopdracht meegekregen. Hij zal zorgdragen voor het continueren en verbeteren van de bestuurlijke verhoudingen binnen het gemeentebestuur van Eijsden-Margraten. Verder zal hij een goed functionerend openbaar bestuur bevorderen, met open verhoudingen naar alle fracties toe. Ook zal hij de betrokkenheid en participatie van burgers in het gemeentelijk beleid aansporen.

Privé

De heer Cox woont met zijn echtgenote Ria Cox-Staaks in Sittard. In het verleden hebben zij ook in Eckelrade gewoond. Hier zijn hun drie dochters geboren. Inmiddels hebben zij ook vijf kleinkinderen.
Naast zijn werkzaamheden als waarnemend burgemeester is de heer Cox ook actief als voorzitter van Tennisclub Munstergeleen, vicevoorzitter van Handbalvereniging Kembit-Lions, voorzitter van Torencomité Sittard en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Ophovenerhof.

Carrière

De heer Cox (1953) is lid van de PvdA. Hij is geen onbekende in de gemeente Eijsden-Margraten. In 1982 begon hij hier zijn politieke carrière als gemeenteraadslid in de gemeente Margraten. Van 1990 tot 1992 was hij hier ook wethouder.

Van 1992 tot 1997 was de heer Cox burgemeester van de gemeente Diever (later gemeente Westerveld). Vervolgens was hij van 1997 tot 2002 burgemeester van Nuth en daarna tot 2006 burgemeester van Veldhoven. Van 2006 tot 15 maart 2020 was hij burgemeester van Sittard-Geleen.