Daisy Claessens buurtcoach 'sport en bewegen' over project 'Jeugd aan Zet'

Maandag 9 augustus 2021

Drie vragen aan


Vanuit het project 'Jeugd aan Zet' organiseert gemeente Eijsden-Margraten activiteiten voor de jeugd, om verveling in coronatijd tegen te gaan. Jongeren uit de gemeente konden in januari via een oproep ideeën aandragen. Hoe is dit project verder verlopen en wat is de uitkomst? We vragen het Daisy Claessens, onze buurtcoach sport en bewegen:

Hoe kwamen de activiteiten tot stand?

“ We hebben via e-mail veel leuke ideeën ontvangen van jeugd uit de hele gemeente.
Sommige ideeën waren vanwege de tijdsduur van de activiteit of geldende coronaregels helaas niet uitvoerbaar. We hebben de ideeën, in overleg met degene die het heeft aangedragen, verder uitgewerkt.”

Welke activiteiten zijn uitgevoerd?

“ We hebben diverse leuke activiteiten uitgevoerd zoals de winter- en lentegames. Onlangs zijn workshops georganiseerd zoals; graffiti, skaten, escape rooms, bakken voor ouderen, bootcamp, dansen en beachvolleybal. Sommige workshops hebben we zelfs vanwege groot succes herhaald.” 

Wat zijn de plannen?

“ Binnenkort organiseren we nog meer leuke activiteiten zoals 'aquagames'. Houd de website en facebook van de gemeente in de gaten. En heb je nog een leuk idee? Stuur het dan naar jeugdaanzet@eijsden-margraten.nl.”