Ontdek het Beleefweekend

Maandag 11 oktober 2021

Van vrijdag 29 oktober tot en met zondag 31 oktober organiseren de Cittaslow-gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten het Beleefweekend. Op deze dagen staan we stil bij het belang van stilte tijdens de Nacht van de Nacht en de dag van de Stilte. Stilte verbindt ons met elkaar, met de aarde en met onszelf.

Meer dan 125 activiteiten

U kunt meedoen aan kleinschalige activiteiten voor jong en oud op het gebied van stilte, donkerte, bezinning en mindfulness in de breedste zin van het woord. Zo kunt u o.a. bosbaden, in retraite gaan, diverse workshops beleven, ontspannende massages ervaren, yogalessen volgen, mindfulness- en stilte wandelingen maken, bijzondere stilteplekken bezoeken en nog veel meer.

Tijdens het Beleefweekend gaat de klok terug naar de wintertijd. Zaterdag 30 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht en op zondag 31 oktober De landelijke dag van de Stilte.

Vorig jaar werden we wereldwijd allemaal onverwachts en ongevraagd geconfronteerd met stilstaan en stilte. Hierdoor is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk het is hoe we stilte ervaren.
Stilte is enorm belangrijk, het geeft ruimte voor bezinning en tijd om na te denken wat er werkelijk toe doet.
 

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd? Bekijk het complete programma op www.beleefweekend.nl.  Beleef de stilte en meld u aan voor een of meerdere  activiteiten.