Taalthuis taalcafé Eijsden-Margraten

Maandag 11 oktober 2021

Taalthuis taalcafé Eijsden-Margraten

Een taalcafé is een plek voor iedereen die er behoefte aan heeft om op een informele manier zijn of haar Nederlands te verbeteren. Deelnemers en vrijwilligers (taalmaatjes) gaan met elkaar in gesprek in een informele setting. Tijdens deze gezellige gesprekken ontwikkelen de deelnemers al doende hun taalvaardigheid.

Sinds een jaar hebben we een succesvol online taalcafé. En momenteel wordt er samen met Stichting Vrijwillige Hulpdiensten Eijsden-Margraten hard gewerkt aan de opstart van een fysiek taalcafé in Eijsden. Heeft u affiniteit met de Nederlandse taal en vindt u het leuk om als taalmaatje uw steentje bij te dragen? Neem dan contact op via buurtcoach@eijsden-margraten.nl.

Naast het fysieke taalcafé gaat het online taalcafé ook gewoon door. Op die manier kunnen inwoners vanuit de hele gemeente deelnemen aan een taalcafé naar keuze. Kent u iemand die zijn taalvaardigheid wil verbeteren? Wijs dan op het bestaan van de taalcafés. Deelnemers kunnen zich aanmelden via buurtcoach@eijsden-margraten.nl