Het verborgen leven van de eikelmuis

Maandag 2 mei 2022

Het buitengebied van onze gemeente is ook het leefgebied van een bijzonder zeldzame slaapmuis: de eikelmuis. De eikelmuis komt alleen nog voor in de gemeente Eijsden Margraten.

Eikelmuizen zijn erg schuwe nachtdieren die in het bos leven. Het is dus niet verwonderlijk dat veel mensen ze niet kennen en nog nooit gezien hebben. Om meer van de soort te leren organiseert de gemeente samen met de Zoogdiervereniging een lezing over de ecologie van de soort.

Maak kennis met de eikelmuis

Op dinsdag 17 mei organiseren gemeente Eijsden-Margraten en de Zoogdiervereniging een lezing over de eikelmuis. De lezing start om 20.00 uur in de eikelmuistuin in Gronsveld (Kampweg 37, parkeren bij sporthal Het Vroendaal). Inloop vanaf 19.45 uur. U bent van harte welkom!