Jeugd aan de slag met 17 werelddoelen: muzikaal prentenboek door Basisschool De Den

Dinsdag 28 juni 2022

Maar liefst 284 leerlingen van 6 basisscholen werken aan een bijzonder educatief project. Zij doen mee aan SDG dat staat voor Sustainable Development Goals oftewel werelddoelen in beeld. Als afsluiting van het project maakt iedere school een creatieve presentatie.

Leerlingen uit groep 8 van Basisschool de Den presenteren samen met muziekdocent Ellen van der Schrier een muzikaal prentenboek voor alle leeftijden. De kinderen van groep 8 laten in onderstaande video zien wat ze geleerd hebben over de werelddoelen en presenteren dit aan Wethouder Piatek.

SKEM cultuureducatie
Het project SDG is onderdeel van SKEM cultuureducatie van de gemeente Eijsden-Margraten. Hierbij zijn de uitgangspunten duurzaamheid, bewustwording en milieu.