Nieuwe expositie op CultuurMuur

Maandag 8 augustus 2022

Sinds juni is de hal van het gemeentehuis in Margraten een ware CultuurMuur rijker. Deze is vanaf buiten te zien als raamkunst. En aan de binnenzijde van de wand ontdek je allerlei wetenswaardigheden. De toevoeging van een QR-code zorgt hierbij voor een interactieve beleving. Door het scannen van de QR-code bekijk je een vlog over het culturele thema.

Immaterieel erfgoed

Op 1 augustus was de opening van een nieuwe expositie. Een invulling door Jeanne Dekkers, gefascineerd door ‘bijzondere tradities in het heuvelland’. Het immateriële erfgoed van Eijsden-Margraten bestaat uit oude tradities, ambachten en streekproducten. Ze zijn bepalend voor onze identiteit. Jeanne heeft een reeks geschilderd over het jaarlijkse heffen van de Den, gevolgd door de processie. De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis in Margraten.