Irma Brauers verkeerscommissie over veilig fietsen

Maandag 5 september 2022

Drie vragen aan


Gemeente Eijsden-Margraten heeft een verkeerscommissie. In de verkeerscommissie zitten vertegenwoordigers van Politie, onze beleidsmedewerkers verkeer en inwoners. Deze week 'Drie vragen aan' inwoonster Irma Brauers uit Eijsden, lid van de verkeerscommissie:

Wat doet de verkeerscommissie?

"De verkeerscommissie adviseert het college gevraagd en ongevraagd over verkeerskwesties en signaleert verkeersonveilige situaties. Onze aandacht gaat nu naar fietsers, specifiek naar jongeren die met de fiets naar school gaan. Dat begint met een veilige fiets!"

Wanneer is mijn fiets veilig?

"Een veilige fiets is belangrijk voor jou en andere weggebruikers. Zorg dus dat je fiets in orde is. Doe de fietscheck op https://vvn.nl/fietscheck. Zo kun je heel gemakkelijk controleren of je fiets in orde is en krijg je tips om de veiligheid van je fiets te verbeteren."

Waar moet ik nog meer op letten?

"Op de basisschool heb je verkeersregels geleerd. Wil je je geheugen opfrissen? Test je verkeerskennis op www.examen.vvn.nl/verkeerskennis. En dan: de smartphone!  Onmisbaar want je wil bereikbaar zijn. Je smartphone gebruiken terwijl je aan het verkeer deelneemt is een gevaarlijke combinatie en wettelijk verboden. Het leidt tot enkele tientallen slachtoffers per jaar. Laat je smartphone tijdens het fietsen dus in je tas. Zo ga je veilig op pad."