Een nieuwe burgemeester: wat vinden kinderen belangrijk

Maandag 24 oktober 2022

Omstreeks maart 2023 verwelkomen we een nieuwe burgemeester. Het wervingstraject voor onze nieuwe burgemeester is gestart. 

Op initiatief van kinderkrant Jong043 hebben leerlingen van basisscholen nagedacht over wat ze belangrijk vinden bij een nieuwe burgemeester. Leerlingen van drie scholen hebben dat op 17 oktober met wethouders Chris Piatek en Jan Weling besproken. Aansluitend namen de wethouders alle meningen van de scholen in ontvangst.

Zichtbaar en aandacht voor iedereen

De leerlingen vertelden dat ze het belangrijk vinden dat de nieuwe burgemeester contact maakt met de inwoners van Eijsden-Margraten. Vooral ook met de kinderen. Leerlingen willen graag dat de burgemeester bewust omgaat met het klimaat. Ook goede speeltuinen en schoolpleinen zijn een punt van aandacht. Jan Weling: “ Wij vonden het bezoek van de kinderen prettig en zeer nuttig. De meningen en wensen van de kinderen delen we vast en zeker met de vertrouwenscommissie.”

Wethouders Chris Piatek en Jan Weling in gesprek met de leerlingen