Kunst aan de Muur

Kunstzinnige, artistieke en educatieve muur in bassischool de Keerkring

Op vrijdag 10 maart is deze ‘Kunstmuur’  officieel in gebruik genomen door leerlingen van basisschool de Keerkring, juf Danielle Andrien en wethouder Kunst en Cultuur Jo Bisscheroux .


Basisschool de Keerkring in Cadier en Keer huisvest sinds een aantal weken een eigen kunstgalerie. Een klein stukje museum op een van de muren in de school laat een diverse kunstcollectie zien. De kunstwerken zijn veelal van regionale kunstenaars, bestaande uit diverse kunstvormen. Van portretten tot landschappen, fotografie en olieverf, van abstract tot figuratief, grote en kleine werken. De kunst-muur in de Keerkring is bewust heel divers opgezet. De bedoeling is dat de Kunstmuur gebruikt wordt om de lessen te verbinden aan de kunstgalerie die de Keerkring nu tot haar beschikking heeft. De leerlingen leren zo over kunstgeschiedenis, kunststromingen en kunstenaars.

Nieuw leven
De kunstwerken zijn bij de Keerkring in bruikleen gegeven door de gemeente Eijsden-Margraten. De gemeente heeft een eigen kunstcollectie, waarvan het grootste gedeelte een plaats heeft in het ‘Huis van de Burger’ Margraten. “Sommige werken kunnen vanwege plaatsgebrek niet getoond worden en zijn opgeslagen. Dat is zonde, kunst moet gezien worden. Daarom is de gemeente blij met het initiatief van de Keerkring, nu de kunstwerken een nieuwe educatieve functie hebben” aldus wethouder Bisscheroux.


Wethouder Jo Bisscheroux en juf Danielle Andrien nemen gezamenlijk de Kunstmuur officieel in gebruik.
Foto: Gert Lammer