Gouden erepenning voor Drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld

Drumband gsd web
 

Burgemeester Dieudonné Akkermans: “Trots op deze muzikale ambassadeurs van onze gemeente”.
 

Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade veroverde Drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld de wereldtitel bij de marswedstrijd First Division met 92 punten. Als blijk van waardering en als beloning voor hun prestatie heeft het college van burgemeester en wethjouders besloten de drumband de hoogst gemeentelijke onderscheiding toe te kennen. Op vrijdag 22 september reikte burgemeester Dieudonné Akkermans de gouden erepenning met het opschrift ‘Cum Amore et Vigore’ (passie en daadkracht) uit.

Voor de leden van Drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld is 29 juli 2017 een memorabele dag. Op die laatste dag van het WMC in Kerkrade werd de drumband, onder leiding van instructeur Maurice Thijssen, met 92 punten tijdens de marswedstrijd First Division, wereldkampioen. En dat terwijl de drumband voor het eerst meedeed aan het WMC. De Drumband Koninklijke Harmonie van Gronsveld kent een lange geschiedenis. Zo vierde zij vorig jaar haar 50-jarig jubileumfeest en heeft zij in de periode van 1966 tot nu diverse prijzen gewonnen bij bondconcourswedstrijden, mars- en showwedstrijden en Nederlandse kampioenschappen.

Het gemeentebestuur is de drumband zeer erkentelijk voor deze prestatie en is trots op deze historische en gedenkwaardige gebeurtenis. De gemeente laat hiermee zien, dat zij onlosmakelijk verbonden is met de mondiale harmonie en fanfarewereld. Ook de andere vier verenigingen: Klaroenkorps Harmonie Amiticia Banholt, Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden, Koninklijke Oude Harmonie Eijsden en Fanfare Sint Gertrudis Sint Geertruid hebben geweldig gepresteerd tijdens het WMC 2017.

felicitaties college erepenning Drumban Gronsveld
Foto's: Sluysmans Fotografie

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten