Evenementenkalender

Fototentoonstelling Focus op Withuis

Vrijdag 15 januari 2016 - Woensdag 3 februari 2016, Margraten

PCVO

Algemene informatie:

Focus op Withuis, dat is de titel van de fototentoonstelling die vanaf donderdag 14 januari a.s. is te zien in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten.
De tentoonstelling is gemaakt door de fotogroep PCVO onder leiding van de bekende Belgische fotograaf Freddy Jans. De tentoonstelling bevat recent gemaakt materiaal, maar ook reproducties van oude onbekende foto’s van het kleine grensplaatsje.
In ongeveer veertig foto’s, kleur en zwart-wit, tonen de fotografen de schoonheid en verwording van het dorp en het fameuze benzinestation.

Het idee achter de tentoonstelling is ontstaan nadat een aantal leden van de fotogroep wekelijks door Withuis reden. Telkens zagen zij het oude benzinestation verder vernield worden en verpauperen Het station is een van de oudste benzinestations van Nederland en werd in de vijftiger jaren van de vorige eeuw geopend. Duizenden mensen uit heel Nederland hebben er getankt voordat ze naar België doorreden of terugkwamen van vakantie. In die jaren moest iedereen nog zijn paspoort tonen aan de douane van Nederland en België. Jarenlang was Withuis een bloeiend gehucht, maar sinds de aanleg van de snelweg naar Luik en het verdrag van Schengen is het belang van het grensplaatsje afgenomen.

In ongeveer veertig foto’s, kleur en zwart-wit, tonen de fotografen de schoonheid en verwording van het dorp en het fameuze benzinestation.

Focus op Withuis wordt geopend door wethouder Jo Bisscheroux op donderdag 14 januari om 17.30 uur in het gemeentehuis van Eijsden-Margraten, Amerikaplein 1 in Margraten. De tentoonstelling is t/m 3 februari gratis te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de gemeente. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend op maandag, woensdag en donderdag van 08.30 tot 17.00 u., op dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 u. 

Organisatie:

Naam organisatie: Fotogroep PCVO
Adres: -
Postcode: -
Plaats: Margraten

Contact:

Naam: Mevr. M.M.L. Pinckers
E-mail: marcellapinckers@eijsden-margraten.nl
Telefoon: 06-52767833
Facebook: -
Website: -

Locatie evenement:

Naam: Gemeentehuis Eijsden-Margraten
Adres: Amerikaplein 1
Postcode: 6269 DA
Plaats: Margraten

Startdatum van het evenement 14-01-2016
Starttijd: 14-01 opening om 17:30. Vanaf 15-01 08:30
Einddatum van het evenement 03-02-2016
Eindtijd: Op vrijdagen tot 12:00, dinsdagen tot 19:00 u. en overige werkdagen tot 17:00

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten