Evenementenkalender

Concert Opus 16

Vrijdag 22 februari 2019, Eijsden, Museum Het Ursulinenconvent

19:30 - 21:00

Website: www.ursulinenconvent.com
Facebook: Het Ursulinenconvent / The Ursuline Convent

Opus 16 Concerten presenteert Veronique van der Meijden en Michelle Powell op vrijdag 22 februari in Eijsden met hun concertprogramma voor mezzo-sopraan en piano: Een nieuwe lente. In dit programma presenteren zij werken van Rusland en Polen. “Een Nieuwe Lente” staat voor een nieuw begin en de vrijheid om elke keer weer een nieuwe pagina om te slaan, in welke omstandigheden dan ook. Hoe hard het ook stormt en regent, er volt altijd weer een nieuwe lente.

Ieder stuk biedt een eigen emotionele beleving en de toehoorder wordt ondergedompeld in de intimiteit van de mooie sfeer in het museum en de mooie muziek. Met een drankje na afloop in het museumcafé belooft het weer een speciale avond te worden. De toehoorder is welkom om te bezinnen, te genieten en te ontspannen.

De jonge mezzo-sopraan Véronique van der Meijden (1992) is een veelzijdige jonge zangeres met een grote liefde voor poezie, talen en muziek. Haar liedrepertoire omvangt meer dan twintig talen, maar ze is net zo goed thuis in moderne muziek, vrije improvisatie, oratorium en opera.

Sinds september 2017 is Véronique regelmatig te horen in producties van Operagroep The Fat Lady in Haarlem. Zo zong ze liederen van Mahler in URLICHT! in de Koepelgevangenis in Haarlem en was ze recentelijk te horen als Derde Dame in een productie van Mozart’s Die Zauberflöte in Openluchttheather Caprera in Bloemendaal.
Locatie: Kapel Sterre der Zee, Museum Het Ursulinenconvent.
Datum en tijd: vrijdag 22 februari 2019 19:30 uur
Toegang: € 12,50/ €6,- en familie €25,-.