Evenementenkalender

Bronk Bemelen (processiedag)

Zondag 16 juni 2019, Bemelen - St. Antoniusbank

10:00 - 13:00

Vijftien keer trekt er een Bronkprocessie door de diverse mooie historische dorpskernen en gehuchten. Tijdens die dagen hangen de vlaggen uit en is het feest. In de kerkdorpen is bronk een van de mooiste en grootste feestelijke activiteiten met soms aanvullend een kermis. Wekenlang zijn mensen bezig met de voorbereidingen. Een traditie waar we met z’n allen dan ook bijzonder trots op zijn.

Website: www.laurentiusparochie.nl

Jaarlijks is in Bemelen de sacramentsprocessie. Het ene jaar gaat deze naar Gasthuis; het andere jaar naar St. Antoniusbank. Dit jaar is St. Antoniusbank weer aan de beurt. De processie trekt door de straten en door de velden.

Bij de Zwarteweg wordt de Heilige Mis gevierd. Onderweg wordt gebeden en gezongen bij enkele rustaltaren. Afsluiting vindt weer plaats in de kerk.