Duurzaam en milieubewust rijden

De gemeente Eijsden-Margraten draagt haar steentje bij. Ook met duurzame vormen van mobiliteit. Sinds vandaag, 26 januari, is de gemeente Eijsden-Margraten twee hybride auto’s rijker. Hybride auto’s zijn auto’s waar een elektromotor de brandstofmotor ondersteund om zo uitstoot te verminderen.

Duurzaam

De gemeente Eijsden-Margraten is een landelijke gemeente met veel onverharde wegen waar ook onze boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) komen. Met een normale personenauto is het niet altijd mogelijk om de onverharde wegen in te rijden. De verhoogde bodemspeling van de nieuwe hybride auto’s maakt het mogelijk om ook op een onverharde weg te rijden. En dit zonder problemen of beschadiging van de auto. Onze nieuwe auto’s zijn herkenbaar aan de specifieke handhaving striping.

Milieubewust

Net zoals de meeste gemeentelijke gebouwen is ook het gemeentehuis, oftewel het Huis van de Burger, duurzaam gebouwd. Zo liggen 150 zonnepanelen op het dak waarmee we o.a. dagelijks vijf elektrische dienstauto’s opladen. En met de nieuwe aanwinst zijn dit er zeven!
Naast het gebruik van elektrische dienstauto’s, wordt er ook gebruik gemaakt van e-bikes. Medewerkers gebruiken deze fiets voor het toezicht houden in de grotere kernen en winkelgebieden. Op deze manier is de bereikbaarheid van de boa´s geoptimaliseerd.

Burgemeester Akkermans overhandigt met trots de sleutels van de nieuwe dienstauto’s
Foto Sluysmans fotografie