Informatie voor verenigingen

Laatste update op: 3 november 2021

Vanwege de landelijke maatregelen in de aanpak van het coronavirus en de invloed daarvan op verenigingen is gemeente Eijsden-Margraten tijdelijk een virtueel verenigingsloket gestart. Via dit loket willen we verenigingen helpen met antwoorden op hun vragen en doorverwijzen naar de juiste organisaties.

Gevolgen sport nieuwe landelijke maatregelen

De spelregels voor sport leest u op deze website van Rijksoverheid

Informatie muziekverenigingen

De regels die gelden voor (amateur)beoefening van kunst, zoals toneelspelen, dansen, musiceren en acteren leest u op deze website van Rijksoverheid

Extra ondersteuning voor verenigingen en stichtingen

Gemeente Eijsden-Margraten neemt extra maatregelen om ondernemers, verenigingen en stichtingen financieel te ontlasten of tenminste tijdelijk ruimte te bieden.

Vergunningen voor evenementen die niet doorgaan vanwege het coronavirus

Er zijn reeds een aantal vergunningen verleend voor evenementen die vanwege het coronavirus niet doorgaan. Besloten is om de hieraan gekoppelde leges kwijt te schelden.

Subsidies voor evenementen die niet doorgaan vanwege het coronavirus

Er zijn organisaties die voor het organiseren van een evenement of activiteit een subsidie van de gemeente Eijsden-Margraten ontvangen. Deze subsidie dient te voldoen aan gestelde voorwaarden.

Doordat een evenement of activiteit niet kan doorgaan vanwege het coronavirus worden bepaalde kosten niet gemaakt of wordt niet voldaan aan deze subsidievoorwaarden. Gemeente Eijsden-Margraten zal deze subsidies apart beoordelen en gaat hier coulant mee om. Op basis van een verantwoording van de reeds gemaakte kosten wordt de subsidie opnieuw vastgesteld. Vragen hierover kunnen worden gesteld via: info@eijsden-margraten.nl.

Meer informatie

Contactformulier verenigingsloket gemeente Eijsden-Margraten

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan via dit formulier contact op met het verenigingsloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Het verenigingsloket neemt vervolgens, op werkdagen, binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien en u door te verwijzen naar de juiste organisaties.