Informatie voor verenigingen

laatste update op: 4 juni 2020
gepubliceerd op: 23 april 2020

Vanwege de landelijke maatregelen in de aanpak van het coronavirus en de invloed daarvan op verenigingen is gemeente Eijsden-Margraten tijdelijk een virtueel verenigingsloket gestart. Via dit loket willen we verenigingen helpen met antwoorden op hun vragen en doorverwijzen naar de juiste organisaties.

Informatie muziekverenigingen

Goed nieuws: de muzieklessen kunnen weer starten! Echter wel onder bepaalde voorwaarden (PDF, 93.3 kB). Alle muziekverenigingen die hun lessen weer willen opstarten dienen dit formulier (DOCX, 40.6 kB) in te vullen en retour te sturen naar info@eijsden-margraten.nl. In dit formulier wordt gevraagd:

  • Welke activiteiten zij willen gaan opstarten, waar en op welke tijden;
  • Op welke manier zij de richtlijnen van de RIVM gaan waarborgen;
  • Op welke manier zij ook niet-leden willen betrekken bij het aanbod;
  • Wie voor de vereniging het aanspreekpunt is en de contactgegevens van deze persoon.

Informatie maatregelen sport 

Met ingang van maandag 11 mei zijn conform het nieuwe beleid van Rijksoverheid de mogelijkheden tot sporten in de buitenruimte verruimd voor alle inwoners mits u zich houdt aan de protocollen NOC/NSF (PDF, 195.6 kB) en de richtlijnen van het RIVM.

De gemeente heeft de regie over dit proces en heeft sportaanbieders op 11 mei geïnformeerd via deze mail (PDF, 104.4 kB). Alle verenigingen of individuele sportaanbieders die buitensport willen aanbieden dienen dit formulier (DOCX, 13.3 kB) in te vullen en retour te sturen naar info@eijsden-margraten.nl. In dit formulier wordt gevraagd:

  • Welke activiteiten de vereniging wil opstarten, waar en op welke tijden;
  • Op welke manier zij de richtlijnen van de RIVM gaan waarborgen;
  • Op welke manier zij ook niet-leden willen betrekken bij het aanbod;
  • En wie voor de vereniging het aanspreekpunt is.

* Update 4 juni: wij ontvangen veel vragen over de steunmaatregelen voor sportverenigingen. Lees daarover hier meer (PDF, 103.1 kB)

Meer informatie

Contactformulier Verenigingsloket gemeente Eijsden-Margraten

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan via dit formulier contact op met het verenigingsloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Het verenigingsloket neemt vervolgens, op werkdagen, binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien en u door te verwijzen naar de juiste organisaties.