Informatie voor verenigingen

laatste update op: 15 oktober 2020
gepubliceerd op: 23 april 2020

Vanwege de landelijke maatregelen in de aanpak van het coronavirus en de invloed daarvan op verenigingen is gemeente Eijsden-Margraten tijdelijk een virtueel verenigingsloket gestart. Via dit loket willen we verenigingen helpen met antwoorden op hun vragen en doorverwijzen naar de juiste organisaties.

Gevolgen sport nieuwe landelijke maatregelen

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er nieuwe maatregelen voor sport. De spelregels voor het sporten vanaf 14 oktober 2020 22:00 uur leest u op deze website van Rijksoverheid

Informatie muziekverenigingen

Vanaf 14 oktober 2020 22:00 gelden er nieuwe landelijke maatregelen die ook consequenties hebben voor (amateur)beoefening van kunst, zoals toneelspelen, dansen, musiceren en acteren. Lees meer informatie op deze website van Rijksoverheid.

Specifieke regels voor zingen en zangkoren leest u op deze website van Rijksoverheid

Extra ondersteuning voor verenigingen en stichtingen

Gemeente Eijsden-Margraten neemt extra maatregelen om ondernemers, verenigingen en stichtingen financieel te ontlasten of tenminste tijdelijk ruimte te bieden.

Uitstel van betaling huren voor ondernemers, verenigingen en stichtingen

Een aantal ondernemers, verenigingen en stichtingen huren locaties van de gemeente Eijsden-Margraten. Deze huurlasten worden ook opgeschort tot 30 juni 2020. Het uitgangspunt geldt dat de openstaande vordering uiterlijk 31 december 2020 is voldaan.

Vergunningen voor evenementen die niet doorgaan vanwege het coronavirus

Er zijn reeds een aantal vergunningen verleend voor evenementen die vanwege het coronavirus niet doorgaan. Besloten is om de hieraan gekoppelde leges kwijt te schelden.

Subsidies voor evenementen die niet doorgaan vanwege het coronavirus

Er zijn organisaties die voor het organiseren van een evenement of activiteit een subsidie van de gemeente Eijsden-Margraten ontvangen. Deze subsidie dient te voldoen aan gestelde voorwaarden.

Doordat een evenement of activiteit niet kan doorgaan vanwege het coronavirus worden bepaalde kosten niet gemaakt of wordt niet voldaan aan deze subsidievoorwaarden. Gemeente Eijsden-Margraten zal deze subsidies apart beoordelen en gaat hier coulant mee om. Op basis van een verantwoording van de reeds gemaakte kosten wordt de subsidie opnieuw vastgesteld. Vragen hierover kunnen worden gesteld via: info@eijsden-margraten.nl.

Meer informatie

Contactformulier Verenigingsloket gemeente Eijsden-Margraten

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan via dit formulier contact op met het verenigingsloket van de gemeente Eijsden-Margraten. Het verenigingsloket neemt vervolgens, op werkdagen, binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk van de juiste informatie te voorzien en u door te verwijzen naar de juiste organisaties.