Maatregelen Rijksoverheid en Veiligheidsregio Zuid Limburg

laatste update op: 25 juni 2020
gepubliceerd op: 23 maart 2020

Rijksoverheid

Het kabinet heeft op 24 juni bekend gemaakt dat de maatregelen in de aanpak van het coronavirus opnieuw worden versoepeld. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

De basisregels en actuele maatregelen leest u de website van de Rijksoverheid

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 22:00 uur). 

Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Voor informatie en vragen over het coronavirus met betrekking tot Zuid-Limburg, bezoekt u de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg of belt u met het callcenter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg: tel. 0251-260960. Hier vindt u de laatst bekende informatie over het virus, wat de klachten zijn die gepaard gaan met een besmetting van het virus en wat u moet doen als u denkt dat u, of iemand anders in uw omgeving, besmet is.

Corona Steffie

Op de website coronasteffie.nl  legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.