Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u iets gevonden of verloren?

Maak dan een melding via de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl

Online melden

Iets gevonden? 

Meld het via www.verlorenofgevonden.nl. Hier worden de gevonden voorwerpen gepubliceerd zonder vermelding van uw persoonlijke gegevens.

Waar bewaren we het gevonden voorwerp? 

U kunt het voorwerp thuis bewaren of bij een gemeente inleveren. Bij voorkeur bij de gemeente waar het u voorwerp heeft gevonden. Als u het voorwerp thuis bewaart moet u er goed voor zorgen. De bewaartermijn bedraagt een jaar. Als de eigenaar zich binnen deze termijn meldt, moet u het voorwerp binnen een week terugbrengen naar de gemeente. U kunt eventueel na een jaar eigenaar worden van het voorwerp. U moet dit dan wel kenbaar hebben gemaakt bij de melding.

Iets verloren?

Via de website www.verlorenofgevonden.nl vindt u een overzicht van gevonden voorwerpen. Staat uw voorwerp er niet bij? Maak dan via deze website een melding van verlies. Kijk regelmatig de gevonden voorwerpen na, mogelijk komt er later een melding binnen.

Uitzonderingen

Gevonden ID kaarten, paspoorten en rijbewijzen zijn staatseigendom en moet u inleveren bij een gemeente. 

  • Meer informatie over verloren of gestolen ID kaarten en paspoorten.
  • Meer informatie over verloren of gestolen rijbewijzen.
  • Heeft u iets verloren of gevonden in een openbaar gebouw of het openbaar vervoer? Meld dat dan in eerste instantie bij de beheerder of de vervoersaanbieder.

Aangifte politie

Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven doet u altijd aangifte bij de politie.