AED's in Eijsden-Margraten

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en een AED kunnen gebruiken. Daarmee wordt de kans groter dat slachtoffers van een hartstilstand een toekomst krijgen. De gemeente Eijsden-Margraten maakt zich daarom sterk voor een dekkend reanimatie netwerk / netwerk AED (Automatische Externe Defibrillatoren). Want een hartstilstand kan iedereen overkomen. En het komt altijd onverwacht. De tijd tussen het optreden van een hartstilstand en de start van de reanimatie willen we zo kort mogelijk maken. Want dan neemt de overlevingskans toe. De gemeente kan daarom niet zonder de hulp van vrijwilligers, eigenaren van AED’s, EHBO-verenigingen en anderen. 

Red levens: aanmelden als burgerhulpverlener

  • Bent u 18 jaar of ouder en in het bezit van een geldig AED/Reanimatie certificaat?
  • Bent u lid van een EHBO-vereniging of BHV-er op uw werk?
  • Bent u bereid de geldigheid van uw certificaat jaarlijks te verlengen?
  • Kunt u reanimeren en een AED bedienen?
  • En wilt u opgeroepen worden in geval van een reanimatie?

Meld u dan aan bij Hartslag NU! Aanmelden kan via: www.hartslagnu.nl. Na aanmelding ontvangt u een sms-bericht van AED-alert dat u geregistreerd bent. Vanaf dat moment kunt u oproepen ontvangen.

Wat wordt er van burgerhulpverleners verwacht?

Er is geen verplichting. Het systeem is op basis van vrijwilligheid. Als u zich aanmeldt dan hoeft u niet op specifieke dagen of tijden beschikbaar te zijn. Hoe meer vrijwilligers meedoen hoe groter de kans wordt om een reanimatie snel te starten.

Waarom doet de gemeente mee?

Met een goed AED netwerk in Eijsden-Margraten wil de gemeente de overlevingskans na een hartstilstand vergroten. Dit doet de gemeente o.a. door het faciliteren van het buiten plaatsen van AED’s en het werven van vrijwilligers. Er is hiervoor geen wettelijke verplichting. De gemeente heeft deze taak op zich genomen vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

AED locaties gemeente Eijsden-Margraten

Overzicht 24-uurs AED’s

​​

Overzicht AED’s binnen: beschikbaar tijdens openingstijden van de locatie

​​​

AED aanmelden

Bent u in het bezit van een AED en wilt u deze inzetten ten behoeven van de burgers in uw kern? Dat kan! Neem contact op met Hartveilig om te vragen naar de mogelijkheden via het mailadres: info@hartveilig.nl.

Meer weten?

Heeft u specifieke vragen over het AED/Reanimatie netwerk of de werking van het netwerk in Eijsden-Margraten? Neem dan contact op met Nadine Kolbusz via: info@eijsden-margraten.nl of via 043 458 8488.

Hartveilig
Wilt u zich aanmelden voor een reanimatiecursus of cursus AED bedieners/eigenaren? Of wilt u een AED aanmelden? Bezoek de website: www.hartveilig.nl.

HartslagNu
Wilt u zich aanmelden als burgerhulpverlener voor het reanimatie oproepsysteem? Bezoek de website: www.hartslagnu.nl.