AED's in Eijsden-Margraten

Heeft u ook  voor Eijsden-Margraten?

Hoe meer mensen in Nederland kunnen reanimeren en een AED weten te gebruiken, des te groter wordt de kans dat slachtoffers van een hartstilstand weer een toekomst krijgen. De gemeente Eijsden-Margraten maakt zich daarom sterk voor een dekkend netwerk AED ((Automatische Externe defibrillatoren )/Reanimatie netwerk. Want een hartstilstand kan iedereen overkomen. En het komt altijd onverwacht. De tijd tussen het optreden van een hartstilstand en de start van de reanimatie willen we zo kort mogelijk maken. Dan neemt de kans op overleven toe.

Uw hulp is onmisbaar!

De gemeente kan daarbij niet zonder de hulp van de vrijwilligers, de eigenaren van AED’s, de EHBO-verenigingen en alle anderen die zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van slachtoffers met een hartstilstand.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Bent u 18 jaar of ouder en in het bezit van een geldig AED/Reanimatie certificaat?
Bent u lid van een EHBOvereniging of BHV-er op uw werk? Kunt u reanimeren en een AED bedienen? Dan bent u de persoon die wij zoeken! Belangrijk is wel dat u van plan bent de geldigheid daarvan door middel van herhalingscursussen jaarlijks te verlengen.
Aanmelden kan via: www.hartslagnu.nl. Na aanmelding ontvangt u een sms-bericht van AED-alert dat u geregistreerd bent. Vanaf dat moment kunt u oproepen ontvangen.

Wat wordt er van u als vrijwilliger verwacht?

Er is geen verplichting. Het systeem is op basis van vrijwilligheid. Als u zich aanmeldt, hoeft u niet op specifieke tijden/dagen beschikbaar te zijn. Hoe meer personen zich aanmelden, hoe groter de kans dat inwoners in de gelegenheid zijn om de reanimatie binnen zo kort mogelijke tijd te starten en de AED in te zetten. Snel en doeltreffend handelen kán voor veel meer mensen een overlevingskans betekenen.

Waarom doet de gemeente mee?

Met het verzorgen van een goed AED netwerk in Eijsden-Margraten, door onder meer het faciliteren van het buiten plaatsen van AED’s en het werven van vrijwilligers, wil de gemeente realiseren dat de overlevingskans na een hartstilstand toeneemt door het toepassen van reanimatie en defibrillatie. Er is hiertoe geen wettelijke verplichting. De gemeente heeft deze taak op zich genomen vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

AED locaties gemeente Eijsden-Margraten

Overzicht 24-uurs AED’s

Overzicht AED’s binnen: beschikbaar tijdens openingstijden van de locatie


AED aanmelden
Bent u in het bezit van een AED en wilt u deze inzetten ten behoeven van de burgers in uw kern, dat kan. Neem dan contact op met Hartveilig om te vragen wat de mogelijkheden zijn. info@hartveilig.nl


Meer weten?
Heeft u specifieke vragen over het AED/Reanimatie netwerk of de werking van het systeem in Eijsden-Margraten? Neem dan contact op met Nadine Kolbusz via: info@eijsden-margraten.nl of via 043 458 8488.
www.hartslagnu.nl
www.hartveilig.nl