Kal plat mit mich! (Praat dialect met me!)

Kal plat is een streektaal-campagne. Via deze campagne willen we:

  • het gebruik van streektaal stimuleren,

  • het belang benadrukken en

  • het spreken van de diverse streektalen behouden. 

Taal bindt mensen, verwondert mensen, laat mensen genieten en zorgt ervoor dat tradities behouden blijven. Streektaal is immaterieel erfgoed. En het is mooi als streektaal wordt overgedragen en doorgegeven aan jongere generaties en nieuwkomers. Dit wil de gemeente graag stimuleren.

We starten de ‘Kal plat streektaal-campagne’ met unieke Kal plat rompertjes. Speciaal voor nieuw geboren inwoners van gemeente Eijsden-Margraten.

Een uniek ‘Kal plat’ rompertje voor iedere nieuwe baby!

Gezinsuitbreiding? Wij hebben een cadeautje voor je! Je kindje komt in aanmerking voor een gratis rompertje (maat 62/68) met de tekst ‘Kal plat mit mich’. Je mag dit tot maximaal 3 maanden na de geboorte ophalen in het gemeentehuis in Margraten. Mail je gegevens naar: kunstencultuur@eijsden-margraten.nl. Je ontvangt een bericht als het pakketje voor je klaarligt (neem bij afhalen het geboortebewijs mee). Zolang de voorraad strekt én uitsluitend voor nieuw geboren inwoners van gemeente Eijsden-Margraten.

​​

Dit project vloeit voort uit het programma Kunst & Cultuur van gemeente Eijsden-Margraten. Meer info: kunstencultuur@eijsden-margraten.nl.