Aanvraag Paspoort

De aanvraag van een paspoort kunt al gedeeltelijk als u over een DigiD inlog beschikt online regelen. 
Indien u niet over een DigiD inlog beschikt dient u een afspraak te maken om dit persoonlijk te regelen.

Daarna dient u een afspraak te maken om persoonlijk naar het gemeentehuis te komen voor het plaatsen van uw handtekening op het aanvraagformulier en een recente pasfoto, deze mag niet ouder zijn dan en half jaar, in te leveren.

Betreft het een aanvraag voor een kind dan dient deze ook persoonlijk mee naar het gemeentehuis te komen. Na 5 werkdagen kunt u uw reisdocument persoonlijk afhalen op de locatie waar u het heeft aangevraagd. Een reisdocument voor volwassenen is 10 jaar geldig, een reisdocument voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Dit product is op beide locaties alleen op afspraak aan te vragen.

Let op:

Voor het afhalen van uw identiteitskaart, paspoort of een rijbewijs wordt u door de gemeente gebeld om een afspraak te maken.

Direct regelen

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Spoedaanvraag

Een spoedaanvraag kan enkel via een afspraak, dus niet digitaal.
Indien u een spoedaanvraag wilt doen, dient u hier een afspraak te maken.

Een spoedaanvraag kunt u enkel in het gemeentehuis in Margraten doen.

Kosten

  • Paspoort vanaf 18 jaar (10 jaar) € 73,20
  • Paspoort tot 18 jaar/vreemdelingen- vluchtelingenpaspoort (5 jaar) € 55,35
  • Zakenpaspoort vanaf 18 jaar € 73,20
  • Zakenpaspoort tot 18 jaar € 55,35
  • Spoedtoeslag € 49,85

Minderjarigen

Bij de aanvraag van een paspoort voor een minderjarige (tot 18 jaar) en bij de aanvraag van een Nederlandse Identiteitskaart voor een kind tot 12 jaar moet dit formulier worden overlegd. Neem een kopie van het identiteitsdocument van de toestemmingsverlener(s) mee!

Reisdocument verloren of gestolen

Als uw Nederlandse reisdocument verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw eigen gemeente u hoeft niet naar de politie om aangifte te doen. 
Meer informatie vindt u onder deze link.

Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Spoedaanvraag

Heeft u uw reisdocument snel nodig, dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u het reisdocument vóór 15.00 uur aanvraagt, wordt er naar gestreefd dat het document de volgende werkdag wordt geleverd.

Kinderen bijschrijven in paspoort niet meer mogelijk

Kinderen moeten een eigen paspoort of identiteitskaart hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. U kunt uw kinderen niet in uw paspoort laten bijschrijven. Alle bestaande bijschrijvingen zijn ongeldig.