Aanvraag Paspoort

De aanvraag van een paspoort kunt al gedeeltelijk online regelen. 

Daarna dient u een afspraak te maken om persoonlijk naar het gemeentehuis te komen voor het plaatsen van uw handtekening op het aanvraagformulier en een recente pasfoto in te leveren.

Betreft het een aanvraag voor een kind dan dient deze ook persoonlijk mee naar het gemeentehuis te komen. Na 5 werkdagen kunt u uw reisdocument persoonlijk afhalen op de locatie waar u het heeft aangevraagd. Een reisdocument voor volwassenen is 10 jaar geldig, een reisdocument voor kinderen tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

Dit product is op beide locaties alleen op afspraak aan te vragen.
Voor het afhalen van uw identiteitskaart, paspoort of een rijbewijs kunt u tijdens de openingstijden van de locatie waar u uw aanvraag gedaan heeft op vrije inloop terecht.

Spoedaanvraag

Indien u een spoedaanvraag wilt doen, dient u hiervoor aan afspraak te maken.

Direct regelen
Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

Let op na het invullen van het formulier dient u hier ook nog een afspraak te maken voor het overhandigen van uw pasfoto en het ondertekenen van de aanvraag.

Prijs 2018

Paspoort

  • Paspoort vanaf 18 jaar (10 jaar) € 65,30
  • Paspoort tot 18 jaar/vreemdelingen- vluchtelingenpaspoort (5 jaar) € 52,00
  • Spoedtoeslag € 47,55

Minderjarigen

Bij de aanvraag van een paspoort voor een minderjarige (tot 18 jaar) en bij de aanvraag van een Nederlandse Identiteitskaart voor een kind tot 12 jaar moet dit formulier worden overlegd. Neem een kopie van het identiteitsdocument van de toestemmingsverlener(s) mee!

Reisdocument kwijt

Als uw Nederlandse reisdocument verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw eigen gemeente u hoeft niet naar de politie om aangifte te doen. In plaats daarvan vult u bij de gemeente een formulier in, waarin u uitlegt op welke wijze u het oude document bent kwijtgeraakt. Nadat uw identiteit is vastgesteld, kunt u direct een nieuw document aanvragen en betalen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten (Nederlands rijbewijs, paspoort of identiteitskaart) mee.

U kunt uw vermissing ook digitaal doorgeven. Vul hier het formulier in (hiervoor moet u wel beschikken over DigiD).

Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Spoedaanvraag

Heeft u uw reisdocument snel nodig, dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u het reisdocument vóór 15.00 uur aanvraagt, wordt er naar gestreefd dat het document de volgende werkdag wordt geleverd.

Kinderen bijschrijven in paspoort niet meer mogelijk

Kinderen moeten een eigen paspoort of identiteitskaart hebben om naar het buitenland te kunnen reizen. U kunt uw kinderen niet in uw paspoort laten bijschrijven. Alle bestaande bijschrijvingen zijn ongeldig.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag geopend tot 12.00 uur
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten