Wegens een technische storing is gemeente Eijsden-Margraten momenteel gesloten. Ook is het helaas niet mogelijk reisdocumenten en rijbewijzen af te halen. Excuses voor het ongemak.

Gezondheidsverklaring / medische verklaring

De gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over uw gezondheid. U heeft de gezondheidsverklaring nodig als u rij-examen gaat doen en in bepaalde gevallen als u het rijbewijs wilt verlengen of omwisselen. De gezondheidsverklaring heette eerst Eigen verklaring.
U moet medisch gekeurd zijn voordat u een rijbewijs aanvraagt als:

  • uw rijbewijs op of na uw vijfenzeventigste verjaardag verloopt. Indien u twijfelt of u gekeurd moet worden, kunt u dit navragen bij de publieksbalie in het gemeentehuis
  • u een medische beperking heeft
  • u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus nodig heeft

De Gezondheidsverklaring kan digitaal worden aangevraagd en betaald via Mijn CBR
Vul de Gezondheidsverklaring in via Mijn CBR. U logt in met uw DigiD met de extra controle via SMS. Gebruik nooit een DigiD van een ander. De Gezondheidsverklaring betaalt u via iDeal.

Klanten van het CBR waarbij een medische beoordeling nodig is, hebben momenteel te maken met langere wachttijden. Het CBR blijft daarom extra artsen werven om de achterstanden in te lopen.
Ook behandelt het CBR vanaf maart nieuwe Gezondheidsverklaringen van 75-plussers volledig in het snelle digitale proces.
Dit betekent onder andere dat de arts de benodigde keuringsinformatie direct digitaal kan inzien, verwerken en naar het CBR kan terugsturen.
Als u kiest voor de digitale route scheelt dat weken.
Het CBR adviseert klanten om de Gezondheidsverklaring digitaal (via computer, laptop, tablet of mobiel) in te sturen en dit minstens vier maanden voor afloop van het rijbewijs te doen en zes maanden als iemand verwacht naar één of meer medisch specialisten te moeten.

U kunt ook een Gezondheidsverklaring kopen aan de balie van het gemeentehuis. 

Kosten

€ 39,30

Let op: u kunt enkel met pin betalen, dus NIET contant.

Direct regelen

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.