Slachtoffer van mogelijke (ID) fraude

Per 1 oktober 2017 kunt u het vermoeden van fraude met een kopie of het documentnummer van uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart (NIK) rechtstreeks melden bij de gemeente.

Melden van vermoeden van mogelijke fraude met uw id-kaart of paspoort.
Het komt voor dat u slachtoffer wordt van fraude door oneigenlijk gebruik van een kopie of documentnummer van uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart. Daarnaast kunt u een gegronde reden hebben om te vrezen dat u slachtoffer wordt van deze fraude. De fraude hoeft dan nog niet te zijn gepleegd.
In deze gevallen kan het nummer van het paspoort of Nederlandse identiteitskaart gesignaleerd worden in het Basisregister reisdocumenten. Hierdoor wordt verder misbruik van het document zoveel als mogelijk voorkomen.

Mogelijke (kopie)fraude kan niet digitaal worden gemeld! Het document moet direct worden ingeleverd bij de gemeente en een nieuw document kan worden aangevraagd.

Diefstal of vermissing van een reisdocument?

Indien er sprake is van vermissing of diefstal van een reisdocument, dan kan dit wel digitaal via de gemeentelijke website worden doorgegeven.

Zie ook: rijksoverheid.nl/identiteitsfraude

• Vandaag: 09:00 - 12:00