Verhuizing naar het buitenland

Als u langer dan acht maanden uit Nederland vertrekt, moet u zich laten uitschrijven. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn, maar moet binnen een periode van twaalf maanden zijn. U kunt deze verhuizing maximaal 5 dagen van tevoren door geven.

Voorwaarden

Als u aan de balie uw verhuizing doorgeeft, kunt u dat ook meteen doen voor uw partner en kinderen. Dat kan alleen als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt en met het hele gezin naar het buitenland verhuist. Blijft er een gezinslid op uw oude adres wonen? Dan moeten alle personen die met u meeverhuizen naar het buitenland persoonlijk aanwezig zijn bij het doorgeven van de verhuizing. 

Een verhuizing naar het buitenland kunt u alleen zelf doorgeven. Het is niet mogelijk om hiervoor iemand te machtigen.
U kunt de emigratie dan niet online regelen.

Let op: de datum dat u digitaal aangifte doet is tevens de datum van uitschrijving!

Als iedereen van hetzelfde adres naar het buitenland verhuist, kunt u de melding online middels de knop 'Direct regelen' doen.

Dit kan gedaan worden door:

  • uzelf, als u 16 jaar of ouder bent
  • door ouder, voogd of verzorger voor minderjarige kinderen
  • samenwonende echtgenoten / geregistreerde partners voor elkaar
  • samenwonende ouders en meerderjarige kinderen voor elkaar

Direct regelen

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak.

 

Let op

Verhuist u naar Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba? Geef uw verhuizing dan zo kort mogelijk voor vertrek (op de dag zelf of de dag voor vertrek) persoonlijk door op het gemeentehuis in Margraten of het servicepunt in Eijsden. U kunt dan meteen een bewijs van uitschrijving aanvragen. Deze heeft u nodig voor de plaatselijke autoriteiten. Maak hiervoor een afspraak.