Huiskamers in Eijsden-Margraten

Hoeskoamer

Een Hoeskoamer is een ruimte in een gebouw die de sfeer van een huiskamer uitstraalt. Mensen, veelal ouderen, kunnen in een huiselijke sfeer elkaar ontmoeten voor een gezellig samenzijn, het maken van een praatje, het leggen van een kaartje, een spelletje, samen eten. Doel van de huiskamers is ervoor te zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, zij niet vereenzamen en blijven meedoen in de maatschappij.

Opening Hoeskamer Oost-Maarland klein b
Foto Ralph Sluysmans

Zondag 8 april 2018 werd de tiende Hoeskoamer van de gemeente Eijsden-Margraten officieel geopend door wethouder Jo Bisscheroux (Zorg en Welzijn) en wethouder Gerry Jacobs (Economische zaken).

Tevens worden alle Hoeskoamers in Eijsden-Margraten vanaf nu ook regelmatig voorzien van vers fruit dat geleverd wordt door de Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in samenwerking met de gemeente ter promotie van het Mergellandfruit.

De Hoeskoamers zijn burgerinitiatieven met medewerking en facilitering van de gemeente Eijsden-Margraten. Zo is er in Oost-Maarland geïnvesteerd in aanpassing van de vroegere voetbalkantine. Deze is nu is omgetoverd tot een gezellige huiskamer waar elke maandagmiddag de ouderen van Oost-Maarland elkaar treffen.


Alle Hoeskoamers worden gerund dankzij de inzet van vrijwilligers.

In deze bijlage (PDF, 182.5 kB)staan de locacties en openingstijden van de 10 Hoeskoamers in Eijsden-Margraten.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten