Melding openbare ruimte

Spoedeisende meldingen

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) of de buitendienst van de gemeente staan voor u klaar bij zaken die niet meteen thuishoren bij de politie, brandweer of GGD maar wel haast hebben. 

Meldingen en bereikbaarheid tijdens kantooruren

Op maandag t/m donderdag van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur kunt u een boa of een medewerker buitendienst van de gemeente bereiken via het algemene telefoonnummer (043) 458 8488.

Meldingen en bereikbaarheid buiten kantooruren

Optie 1:

Wilt u een melding doen als u bijvoorbeeld overlast heeft van stoken, geluid, evenementen, stank, graffiti, wildplakken of krakers. Bel dan (043) 458 8488 en kies optie 1. U wordt doorverbonden met de gemeentelijke meldkamer Maastricht-Heuvelland. Deze meldkamer staat direct in contact met een boa. De boa neemt vervolgens meteen contact met u op.

Optie 2:

Wilt u een melding doen als u bijvoorbeeld een gestolen putdeksel, vervuild wegdek, rioolproblemen, wegverzakkingen of omgewaaide bomen wilt melden. Bel dan (043) 458 8488 en kies optie 2. U wordt direct doorverbonden met de buitendienst van de gemeente.

Mi­li­eu­k­lachten Provincie

Ervaart u overlast (hinder) van geur, geluid, trillingen of stof van (grotere) bedrijven of ontgrondingen in Limburg? Constateert u een bodem-, lucht- of waterverontreiniging? Ziet u misstanden in het buitengebied of heeft u vragen of meldingen over de kwaliteit van zwemwater? Dan kunt u een milieuklacht bij de Provincie indienen via de link
Milieuklacht Provincie Limburg. Voor spoedeisende milieuklachten kunt u 24/7 bellen met de milieuklachtentelefoon 085 77 36 983. 

Overlast vliegverkeer

Als u hinder ondervindt van vliegverkeer kunt u een klacht indienen via www.kicl.nl/klacht-indienen. U kunt ook bellen met het Klachten Informatie Centrum Luchtverkeer via 043 365 2020. Daarbij is het van belang dat u de datum en het tijdstip van uw waarneming vermeldt.

Meldingen digitaal doorgeven

Iedereen wil een veilige, schone en fijne openbare ruimte en leefomgeving. De gemeente houdt de buitenruimte zo goed mogelijk schoon met verschillende beheerplannen. Om de buitenruimte op orde te houden kunnen wij ook uw hulp goed gebruiken.

Is er iets kapot bij u in de buurt, ziet u een losliggende stoeptegel of rondslingerend afval? Met Fixi kunt u online een melding doen als u iets aantreft in de openbare wat niet hoort. Alle meldingen komen centraal op de afdeling Openbare Ruimte binnen en worden vanuit daar verder opgepakt.

Geef uw melding door via het online formulier

Drugsoverlast melden

Drugshandelaren en drugsgebruikers kunnen in woonwijken voor overlast en gevaar zorgen. Hennepteelt en de productie van synthetische drugs kunnen leiden tot brand, wateroverlast en stank. Heeft u aanwijzingen voor drugsproductie, drugshandel of drugsgebruik in uw woonomgeving? Meld het.

Andere gevolgen van drugshandel en drugsgebruik in uw buurt:

  • Drugsafval op straat;
  • Geweld en inbraak;
  • Invloed op de jeugd.

U kunt drugshandel of drugsgebruik melden via:

  • de app Fixi via Meldpunt drugsoverlast: download de app via de App Store of Play Store.
  • Gemeente Eijsden-Margraten: 24/7 bereikbaar 14043 of 043 458 8488
  • Politie: bel 0900 88 44
  • Meld Misdaad Anoniem: bel 0800 70 00

Direct regelen via Fixi

Direct regelen

Of download de Fixi app voor extra gemak

Download op Google play

Download op App Store