Energielabel A voor tennisvereniging

Donderdag 18 april 2019

Op dinsdag 16 april overhandigde wethouders Wiel Dreessen (Duurzaamheid) & Jos Custers (Vastgoed) het energielabel A aan de heer Harry Römgens en mevrouw Yvonne van den Broek van tennisvereniging Bakkerbosch in Cadier en Keer. 

“In 2018 is het gebouw van het tenniscomplex grondig gerenoveerd. Daarbij zijn verschillende duurzaamheidsmaatregelen genomen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van extra isolatiemateriaal. Deze maatregelen hebben erin geresulteerd dat het energielabel van E naar A is gestegen. Kortom, één van de vele mooie resultaten waarmee gemeente Eijsden-Margraten het goede voorbeeld wil geven”, aldus wethouder Jos Custers.

Wiel Dreesen vult aan: ”In 2030 moeten alle labelplichtige locaties volgens de huidige wet minimaal over een A-label beschikken. Gebouwen met een A-label hebben een namelijk een beperkte CO2 uitstoot. De gemeenteraad heeft als doelstelling dat alle gemeentelijke gebouwen in 2040 energieneutraal zijn. Hierin lopen we voorop op andere gemeentes, omdat deze doelstelling wettelijk gezien pas in 2050 een feit hoeft te zijn.”Foto: v.l.n.r: Harry Römgens, Yvonne van den Broek, wethouder Jos Custers (o.a. Vastgoed en Grondzaken) wethouder Wiel Dreessen (o.a. Milieu & Duurzaamheid) en projectleider Gerard Wachelder tijdens de overhandiging van het energielabel A.

Enrgielabel A Bemelerweg 81 Cadier en Keer (PDF, 240.2 kB)