Op dit moment kan het zijn dat u een onjuiste melding krijgt na het invullen van een digitaal formulier. Ondanks dit bericht ontvangt de gemeente uw digitale aanvraag juist en compleet. Wij kunnen de aanvragen gewoon in behandeling nemen. Excuses voor het ongemak.

Boekpresentatie over bevrijding Eijsden-Margraten

Maandag 9 september 2019

Op vrijdag 6 september presenteerde de gemeente Eijsden-Margraten het boek ‘Portretten van de vrijheid’ in Cadier en Keer. Het boek vertelt de persoonlijke verhalen van mensen die de bevrijding van Eijsden-Margraten meemaakten. 

Persoonlijke verhalen
Aan het woord komen een aantal Amerikaanse veteranen, onder wie John O’Hare uit Texas (94 jaar). Ook andere ooggetuigen, adoptanten van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, verzamelaars van oorlogsmateriaal én jongeren voor wie de bevrijding belangrijk is, vertellen hun verhaal.

Verkooppunten
Het redactieteam van Chapeau Magazine stelde het boek samen onder leiding van Jo Cortenraedt. Een van de initiatiefnemers is inwoner en ondernemer Pierre Gubbels. De gemeente Eijsden-Margraten gaf de opdracht voor de realisatie van het boek. ‘Portretten van de vrijheid’ is op diverse punten in Eijsden-Margraten verkrijgbaar voor € 10,-.
Voor alle verkooppunten bezoekt u www.eijsden-margraten.nl/nieuws.

Burgemeester Dieudonné Akkermans, Pierre Gubbels en Jo Cortenraedt