Passen, meten en weer sporten

Vrijdag 8 mei 2020

Er mag buiten weer gesport worden. Dit is goed nieuws voor de gemeente Eijsden-Margraten waar het verenigingsleven sterk aanwezig is. Daisy Claessens, buurtcoach Sport en Bewegen, werkte de afgelopen tijd aan het heropstarten van de trainingen voor de jeugd.

“Op dinsdag 21 april werd bekend dat kinderen weer mochten trainen en op woensdag stond de telefoon roodgloeiend. Veel verenigingen wilden weer beginnen. Bij 23 verenigingen zijn inmiddels de trainingen voor de jeugd weer gestart”. Het was nog wel even passen en meten, een aantal voetbalvelden zijn namelijk dicht vanwege onderhoud en kunnen de rest van het voetbalseizoen niet meer gebruikt worden. Samen met collega’s van de buitendienst worden andere velden gereed gemaakt om op te sporten en zullen in de aankomende periode intensief onderhouden worden”, aldus Daisy Claessens. Ook voor de binnensporten wordt gekeken hoe de trainingen weer oppakt kunnen worden in de buitenlucht. Zo gaan danslessen door op parkeerplaatsen, trainen de handbalsters op grasvelden en geeft de judovereniging bootcamps. Daarnaast bieden TV Eijsden, TV Margraten en TV Kalleberg tijdelijk gratis tennislessen aan alle kinderen en jongeren wonend in Eijsden-Margraten. Kijk voor meer informatie op https://kompas-eijsdenmargraten.nl/ .