Gebruik een tweede slot op uw fiets

Donderdag 25 juni 2020

Twee sloten voor uw fiets klinkt misschien wat overdreven. Maar het tegendeel is waar. Met twee sloten verkleint u namelijk de kans dat uw fiets gestolen wordt. Daarom werken we in Eijsden-Margraten mee aan de campagne ‘gebruik een tweede slot’. Politieagent Jaimy Thans legt het nut van een tweede slot uit.

Hoe voorkom ik diefstal met een tweede slot?
“Een tweede slot aan uw fiets maakt diefstal moeilijker. Een dief moet immers niet één, maar twee sloten openbreken. Dit kost automatisch meer tijd. Daardoor is de kans dat een dief uw fiets voorbijloopt groter.”

Wat is een goed slot?
“Als u een tweede slot koopt, let er dan op dat het slot een ART-keurmerk heeft. Dit keurmerk geeft met twee, drie, vier of vijf sterren aan hoe goed uw fiets beveiligd is tegen fietsdiefstal. Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot én uw fiets.”

Zijn er ook andere mogelijkheden?
“Ja, u kunt uw fiets ook op andere manieren tegen fietsdiefstal beschermen. Bijvoorbeeld door uw fiets in een bewaakte fietsenstalling te zetten. U kunt uw fiets ook laten verzekeren. Ga voor meer informatie naar www.stopfietsdiefstal.nu.”