Rectificatie spelregels voor hondenbezitters

Maandag 15 februari 2021

In dit weekblad, editie 20 januari, stond bij het artikel niet vermeld dat honden niet op particulier terrein waaronder ook weilanden mogen komen.Honden horen niet op particuliere terreinen waaronder ook weilanden.

Honden verstoren het vee. Daarnaast kan hondenpoep gevaarlijk zijn voor de dieren die ermee in aanraking komen. Honden spelen een belangrijke rol bij het overbrengen van Neospora-infecties over runderen. De parasiet Neospora caninum geldt wereldwijd als een belangrijke veroorzaker van abortus onder runderen, waarbij de vrucht in de baarmoeder wordt afgestoten. De hond wordt er zelf niet ziek van, maar brengt het parasiet wel via zijn ontlasting over op rundvee zoals koeien.

Natuurgebieden

Honden mogen niet los lopen in natuurgebieden en in sommige gevallen de wandelpaden die aansluiten op deze natuurgebieden. In de natuurgebieden doet u dus de hond aanlijnen en de hondenpoep opruimen. Op die manier worden zowel het kwetsbare landschap als de in het wild levende dieren beschermd.
Op onze website vindt u de spelregels waar uw hond wel of niet mag loslopen en kunt u dit in een handig overzicht downloaden: www.eijsden-margraten.nl/hondenbeleid.