Ouderen, beweeg mee met Sociaal Vitaal!

Maandag 6 september 2021

Bewegen voor gezondheid en gezelligheid

Gemeente Eijsden-Margraten vindt het welzijn van ouderen erg belangrijk en start daarom het programma Sociaal Vitaal. Alle inwoners van 75 jaar en ouder hebben een uitnodigingsbrief ontvangen voor een fittest en beweegactiviteiten. Zij kunnen zich direct aanmelden voor de test op 21 of 22 september of eerst een huisbezoek aanvragen. Tijdens een huisbezoek is het mogelijk om vooraf vragen te stellen.

De doelgroep voor het programma zijn ouderen die weinig of niet bewegen. Daarnaast zijn ook ouderen die meer sociale contacten willen en vitaler in het leven willen staan van harte uitgenodigd. Na de fittest kunnen deelnemers kiezen uit verschillende beweegactiviteiten. Er zijn ook beweegactiviteiten met extra voorlichting en nadruk op weerbaarder en sociaal vitaal in het leven staan.

Sociaal Vitaal is een samenwerking van gemeente Eijsden-Margraten met Stichting SWEM, Rijksuniversiteit Groningen, Envida, de Zonnebloem, Trajekt en fysiotherapie Bmetric. De ZonMW subsidie financiert het programma.

Heeft u een uitnodigingsbrief ontvangen? Stuur de bijgesloten antwoordkaart dan zo snel mogelijk retour! Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Maria Meekes. Zij is bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer 06 2916 0080.