Jos Wlazlo uit Eijsden over wandelroutes in Zuid-Limburg

Maandag 18 oktober 2021

Drie vragen aan

Onlangs plaatste Jos Wlazlo uit Eijsden de 1500e wandelroute op zijn platform www.wandelgidszuidlimburg.com. Een wandelsite, die in 2012 de VVV Innovatieprijs won voor de meest innovatieve onderneming in het toerisme. In 2020 zijn ruim 4,6 miljoen routes gedownload. Wat maakt deze website met wandelroutes zo populair? We vragen het Jos zelf:

Wat vind ik op dit platform?

“Naast de vele wandelroutes in Zuid-Limburg, zijn er ook routes over de landsgrenzen heen zoals Ardennen en Eifel. U vindt er tal van eet-en drinkgelegenheden gemarkeerd langs de routes en u vindt er ook overnachtingen.”

Zijn de wandelroutes gratis?

“Het gebruik van de wandelroutes is gratis. De meeste routes zijn gesponsord door horecagelegenheden, die het natuurlijk waarderen als u tijdens uw wandeling of aan het eind iets komt consumeren.” 

Wat maakt deze wandelingen zo populair?

“Alle 1500 wandelroutes kunt u navigeren via gpx. De routebeschrijvingen hebben een duidelijke routekaart en zijn in pdf die u gemakkelijk kunt afdrukken. Alle routes worden dagelijks actueel gehouden!”

“Wandelen is gezond. Ga erop uit, juist nu de natuur zo prachtig kleurt.”


www.wandelgidszuidlimburg.com