Inwoner Johan Custers vertelt u meer over Dubbel Duurzaam

Maandag 13 december 2021

Wilt u graag uw woning verduurzamen, maar weet u niet hoe? Voor huiseigenaren is het vaak lastig om in te schatten wat er verduurzaamd kan worden. Een energierapport van Dubbel Duurzaam kan u hierbij helpen.

Het bezoek van de energiecoach van Dubbel Duurzaam aan huis beviel Johan Custers erg goed. Hij was vooral blij met de hoeveelheid handige tips die hij ontving. “Tips over grotere projecten, maar ook over kleinere, praktische zaken die je zelf kunt oppakken.”

Kleine beginnen

Een van die kleine tips is het ophangen van gordijnen in de kelder. “De trap bij ons in huis is tot en met de zolder helemaal open.  Dat zorgde in de winter voor een behoorlijke tocht.” Zelf dacht Custers dat hij van alles moest ondernemen om dit tochtprobleem te voorkomen. “Als je dan een tip krijgt zoals het ophangen van gordijnen, dan denk je: waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht?” Maar juist dat is handig aan Dubbel Duurzaam, een coach die met je meedenkt over slimme oplossingen in huis. Een sparringpartner voor duurzame oplossingen.

Veel nuttige tips

Naast de gordijnen, wordt binnenkort ook de zolder van Custers onder handen genomen. “Die ga ik zelf isoleren, gelukkig ben ik handig aangelegd.” Ook kreeg hij een nuttige aanbeveling over zijn glasstraat in huis. “Je kunt daar een wit camouflagedoek overheen hangen, dat houdt de warmte tegen in de zomer.” Een andere optie is plexiglas aan de binnenzijde toevoegen, maar voor een camouflagedoek voelde Custers toch meer.
Over andere zaken die hij in het rapport van Dubbel Duurzaam teruglas, twijfelt hij nog. “Zo kreeg ik ook spouwmuren aanbevolen en het vervangen van mijn voordeur, ook voor de tocht. Daar denk ik nog even over na.”

Doe ook een energiescan

Johan Custers zou Dubbel Duurzaam zeker aanraden bij anderen. “Met een paar concrete, handige tips ben je al vrij snel goed op weg. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu!”  Ook een energiescan voor uw huis? Meer informatie vindt u op: www.dubbel-duurzaam.nl.