‘Gouden K’ toegekend aan Nicole Mulkens

Donderdag 17 november 2022

Dit jaar hebben bijna vijftig wethouders met kunst en cultuur in hun portefeuilles, inwoners uit hun gemeenten voorgedragen voor een ‘Gouden K’. Gouden K’s worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Omdat elk jaar maximaal tien Gouden K’s worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten tien personen geselecteerd.

Inspirator voor een nieuwe generatie
In Eijsden-Margraten is een Gouden K toegekend aan Nicole Mulkens. Voor haar bijzondere en verbindende rol binnen de projecten kunst en cultuur. Nicole is een inspirator voor een nieuwe generatie. Ze geeft de openbare ruimte kleur met thematische schilderingen. Stimuleert minderheidsgroepen om deel te nemen aan kunstprojecten en genereert opdrachten voor cultuurmakers.

Voorbeelden van haar werk in Eijsden-Margraten zijn:

  • Een educatief kunstproject over duurzaamheid en milieu in samenwerking met basisschoolleerlingen.
  • De verfraaiing van drie viaducten met thematische en educatieve schilderingen. In samenwerking met een wisselende groep van culturele professionals.
  • Workshopleider voor het project Kunstfietsen waarbij zwerffietsen worden gerecycled.

Van harte gefeliciteerd Nicole!

Benieuwd naar de andere winnaars?
Lees meer over de Gouden K op de website van Stichting Kunstweek.