Beleidsmedewerker Robbert Plass: nu ook subsidie voor één isolatiemaatregel

Vrijdag 13 januari 2023

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is nu voor meer mensen aantrekkelijk. Woningeigenaren met de woning als hoofdverblijf kunnen vanaf 24 januari weer subsidie aanvragen voor het investeren in duurzame energie en energiebesparing. Beleidsmedewerker duurzaamheid Robbert Plass vertelt over de nieuwe regeling:

Wat is nieuw?

“U kunt nu ook subsidie aanvragen als u alleen één isolatiemaatregel heeft genomen. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Dit maakt het (verder) verduurzamen van uw huis ook aantrekkelijk als u niet uitgebreid wilt of kunt verbouwen”.

Welke isolatiemaatregelen zijn er ?

“Met de ISDE kunt u subsidie aanvragen voor verschillende isolatiemaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan gevelisolatie, spouwmuurisolatie of isolerende kozijnpanelen in combinatie met HR++ glas. Ook methoden voor duurzame energie-opwek zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn subsidiabel”.

Waar vind ik meer informatie?

“Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl staan de mogelijkheden, de subsidiebedragen en voorwaarden. Met deze nieuwe regeling is het dus mogelijk om per maatregel subsidie te ontvangen. Ook al neemt u later nog meer maatregelen.”