Prachtige dieren in ons landschap

Maandag 30 januari 2023

Tegenwoordig komen steeds meer wilde dieren voor in onze bossen en terreinen. In de krant leest u vaker over Wolven en Linxen. Een ontmoeting met deze dieren is erg zeldzaam. Wat wel vaker gebeurt is een ontmoeting met grootwild zoals een wild zwijn.

Veilig langs grootwild

Een ontmoeting met een wild zwijn of ander grootwild kan een bijzondere ervaring zijn. Toch moet u opletten. Als u een moeder dier met jongen tegenkomt of opgejaagd wild omdat uw hond losloopt en van het pad gaat, kan dit leiden tot problemen.

U kunt veilig langs de prachtige wilde dieren wandelen als u zich aan een paar basisregels houdt. Blijf op de paden, met uw hond aan de lijn. Loop nooit naar een dier toe. Als het wild te dichtbij komt maak geluid en loop rustig weg.