Naar school maar dan anders: kinderen veilig brengen en halen

Maandag 27 februari 2023

Bijna dagelijks is het op de straat en op de stoepen bij de school een kleine chaos. Veel ouders brengen alleen hun eigen kind snel even op de fiets of met de auto naar school. Of brengen hun kind(eren) met de auto naar school omdat ze daarna meteen door willen rijden naar hun werk. Maar als er op deze manier honderd kinderen gebracht worden komen er dus honderd auto’s naar de school. En die moeten allemaal even ergens geparkeerd worden. Door al deze geparkeerde en stilstaande auto’s ontstaat er een onoverzichtelijke situatie voor de kinderen. Parkeren bij de school is een probleem en de tijd is rijp om daar verandering in te brengen.

Samen veilig naar school

Halen en brengen is best op een andere manier te organiseren. Misschien is het handig om met andere ouders in de buurt afspraken te maken over het brengen of halen van de kinderen. Misschien kunt u dit wel om de beurt doen. In één auto kunnen drie kinderen op de achterbank zitten. Dat scheelt weer een paar auto’s bij de school.

Een andere mogelijkheid is het om bij toerbeurt de kinderen lopend of fietsend naar school te brengen. De ouder die de beurt heeft loopt of fietst langs een paar adressen om daar kinderen op te halen. Door deze samenwerking komen de kinderen veilig op school. Ook is de chaos bij de school een stuk minder. Tip: geniet van de rust als het wegbrengen en ophalen met andere ouders is georganiseerd.