Buurtgezinnen helpen elkaar als het even teveel is

Maandag 13 maart 2023

Sinds juli 2022 is Delina Overdijk werkzaam als coördinator Buurtgezinnen in Eijsden-Margraten. Inmiddels heeft ze al drie mooie koppelingen gemaakt. En ze hoopt nóg meer mooie verbindingen te maken. Want opvoeden doen we samen in Eijsden-Margraten! Delina vertelt ons meer:

Hoe werkt Buurtgezinnen?


“Buurtgezinnen staat voor elkaar wat meer helpen bij het opvoeden van de kinderen. Merk jij ook dat de emmer weleens overloopt? Het opvoeden even zwaar voelt? De aandacht niet naar de kinderen gaat zoals je dat graag zou willen? Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een stabiel en liefdevol gezin waar jouw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat jij op adem kunt komen.”

Wanneer vraag je hulp?

“Hulp vragen is een teken van groei en niet van falen! Er schuilt nog een groot taboe op het vragen van hulp aan een ander. En dat terwijl een ander jou met veel plezier wil helpen. We mogen en kunnen het samen doen. Dus twijfel niet en neem contact op!”

Wil jij graag steun ontvangen of geven?

“Je kunt je aanmelden als vraaggezin of steungezin via www.buurtgezinnen.nl. Of neem eerst vrijblijvend contact op via 06 1859 6848 of delina@buurtgezinnen.nl.”