Wat moet ik doen bij een verstopte afvoer?

Maandag 27 maart 2023

Iedereen heeft wel eens last van een verstopte afvoer. Het water loopt niet of nauwelijks door. Als dit in huis het geval is bent u zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping. Soms zit het probleem van de verstopping buitenshuis. Ralph Raijmakers van rioolbeheer gemeente Eijsden-Margraten vertelt:

Wat moet ik doen?

Heeft u al een poging gewaagd om zelf te ontstoppen? Lukt dat niet en vermoedt u dat de oorzaak buitenshuis is? Neem altijd eerst contact op met de gemeente via 043 458 8488, ook buiten kantooruren. De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool dat in openbaar terrein ligt. Tot aan uw perceelsgrens.

En dan?

Een medewerker van de gemeente komt kijken en stelt vast wat de oorzaak van de verstopping is. En bespreekt met u hoe de verstopping opgelost kan worden. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Dit is afhankelijk van de plek en wat de oorzaak van de verstopping is.

Meer informatie

Let goed op wie u inschakelt voor de werkzaamheden. Lokaal zijn er gespecialiseerde bedrijven te vinden. Uitgebreidere informatie leest u op www.eijsden-margraten.nl/riool. Op www.riool.info leest u meer over het riool.